Etsin sijoituskotia 8.12.2011 syntyneelle pienelle lapinkoiranartun alulle. Pennut ovat luovutusiässä tammikuun loppupuolella. Pentuja syntyi 3+3 Liekkas-kenneliin ja ne ovat väriltään mustia (merkein) ja soopeleita. Valitettavasti yksi uroksista jouduttiin lopettamaan n. viikon iässä kitalakihalkion takia. Kuvassa osa pennuista (taitaa puuttua yksi soopeleista uroksista):

Pentueen isä on reilu 5-vuotias musta merkkivärinen Sakke eli Kellokas Sarrit. Saken suvussa on paljon porotöissä toimivia/toimineita koiria. Sakke on rauhallinen ja vahvaluonteinen uros, joka kulkee metsälenkeillä irti laumansa mukana ja tulee hyvin toimeen myös lasten kanssa. Kohtalaisen herkkähaukkuinen se myös kuulemma on.

Sakella on B-lonkat, 0/0-kyynärät, 0/0-polvet sekä viimeksi lokakuussa 2011 terveiksi tutkitut silmät. Lonkkaindeksi on 107.Se on käynyt kerran virallisessa näyttelyssä saaden avoimesta luokasta H:n ja pari kertaa paimensukuisen lapinkoiran seuran katselmuksessa. Sakke on myös poropaimennustestattu hyväksytysti 2009. Sakella on aiemmin 2 pentuetta ja Sakesta löytyy lisätietoja täältä.

 

Pentueen emä on kaunis ja vahvaluustoinen 2-vuotias soopelinvärinen Myytti eli Liekkas Alva Nieida. Myytti on sosiaalinen, energinen ja vilkas nuori koira, joka elelee emonsa kanssa samassa laumassa.

Myytillä on C-lonkat ja elokuussa 2011 terveiksi tutkitut silmät. Sen lonkkaindeksi on 97. Se on käynyt 4 kertaa näyttelyissä saaden 2*ERI, EH ja H -tulokset. Myytti on pentueensa ainoa pentu.

Pentueen sukusiitosprosentti 8-sukupolvella on 2,81 ja sukutaulu näyttää tältä.

 

Ensisijaisesti haluaisin sijoittaa pennun Oulun lähistölle ja mielellään kohtalaisen aktiiviseen ja mahdollisesti jotain harrastavaan kotiin. Myös muita vaihtoehtoja ja kauempia sijoituspaikkoja voidaan toki huomioida, etäisyyshän on lähinnä hidaste. Otathan siis yhteyttä jos pentu ja yhteystyö kiinnostaa :) Kerron mielelläni lisää.

taru.vallius @ gmail.com